Cainii Lundehund sunt de dimensiuni mici, de tipul Spitz. Acesti caini au o blana lunga, deasa si, de obicei alba. Urechile sunt triunghiulare, ascutite, medii ca marime si ridicate. Ochii sunt ovali, potriviti ca marime si de culoare inchisa. Botul este drept iar nasul este negru. Coada este stufoasa si intoarsa pe spatele animalului. Una dintre caracteristice unice ale cainilor Lundehund este flexibilitatea extraordinara de care dau dovada. Aceasta insusire ii ajuta foarte mult sa patrunda in locuri stramte. Lundehund isi poate intoarce capul pe spate pana isi atinge propria coloana vertebrala. Picioarele din fata pot fi intoarse la un unghi de 90 de grade fata de corp, ca in cazul mainilor la oameni. Pentru a se putea proteja de vremea capricioasa din Nordul Europei, acesti caini isi pot inchide total urechile prin plierea lor atat in fata cat si pe spate. Lundehund sunt caini polidactici, adica au cate sase degete la fiecare picior, fata de cinci degete, cate au celelate rase. Degetele in plus, desi nu ating pamantul, il ajutau foarte mult pe caine sa nu alunele de pe stancile umede atunci cand fugea dupa vanat.
Temperament
Lundehund este un caine vioi, inteligent, independent si destul de viclean. Poate avea uneori un caracter dominant si nu este recomandat persoanelor fara experienta in cresterea cainilor. Acest patruped latra destul de putin. Este devotat familiei dar suspicios cu strainii. Lundehund se intelege bine cu alti caini. In privinta altor animale de casa, Lundehund trebuie socializat cu acestea de foarte devreme pentru ca instinctele lui de vanator sunt destul de puternice.
Sanatate
Crescatorii incearca sa evite cosangvinizarea pe masura ce numarul de exemplare este din ce in ce mai mare. Din pacate, o femela poate naste maximum patru pui iar acest lucru contribuie la riscul de cosangvinizare. Cainii Lundehund sunt predispusi la gastroenteropatie, o boala a aparatului digestiv care provoaca dezvoltarea exagerata a bacteriilor digestive si pierderea abilitatii de a absorbi nutrimente din mancare. In cele mai grave cazuri, cainii pot muri de foame pentru ca nu pot asimila nutrimente si proteine desi sunt hraniti regulat. Toti cainii din aceasta rasa au gena ce produce aceasta boala insa nu toate exemplarele sunt afectate. Boala nu poate fi vindecata dar poate fi tinuta sub control printr-o dieta speciala.
Caracteristici
Avand in vedere tara de origine, Lundehund este un caine care se simte cel mai bine in aer liber si care este rezistent la intemperii. Blana cainelui are nevoie de periaj mai ales in perioada de naparlire. Metodele de vanatoare s-au schimbat iar Lundehund este folosit astazi mai mult pentru paza si companie. Acest caine poate atinge 38 de centrimetri inaltime si poate cantari pana la sapte kilograme
UITATI-VA LA LABE..DASTA SE SPUNE CA ESTE CEA MAI RARA RASA DE CAINE DIN LUME
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.